<< Nowiny | << Archiwum nowin
02 lutego 2010
A co Ty wiesz o Trzynastym Schronie? - wyniki konkursu - 12:53 - Sajdon
10 lat !
Nasz noworoczny konkurs A co Ty wiesz o Trzynastym Schronie? dobiegł końca. W konkursie wzięło udział tylko 10 osób, ale przynajemy sami - ten konkurs miał przecież aż 10 pytań z okazji naszego 10-lecia, więc stanowił nie lada wyzwanie!
Do wygrania były nagordy ufundowane przez Redakcję Trzynastego Schronu oraz Wydawnictwo Solaris:
  1. Miejsce: książka Tadeusza Meszko pt.: "2012 Gniew ojca: Dzieci Słońca" z podpisem autora (ufundowało Wydawnictwo Solaris) + naklejka filmu Dystrykt 9 + link pozycjonujący na Trzynastym Schronie na 3 miesiące
  2. Miejsce: książka Davida Brina pt.: "Listonosz" I wydanie z 1996 roku, gratka dla kolekcjonera, używana (wyszukał w antykwariacie Sajdon) + naklejka filmu Dystrykt 9 + link pozycjonujący na Trzynastym Schronie na 2 miesiące
  3. Miejsce: unikalny zestaw "Fallout Tactics" w wersji box zawierający także pełne wersje Fallout 1 i Fallout 2, używane (z własnej kolekcji DoPra) + link pozycjonujący na Trzynastym Schronie na 1 miesiąc
Walka o nagrody była ciekawa, bo na 1 i 2, oraz 3 i 4 miejscu mieliśmy po 2 osoby z równymi ilościami punktów. Dlatego zgodnie z regulaminem o kolejności tych miejsc zadecydowało losowanie, a konkretnie... rzut monetą :).

A zwycięzami są....
  1. Miejsce: Sakul
  2. Miejsce: Szmergiell
  3. Miejsce: Zoor
Gratulujemy!

Ranking wszystkich uczestników:
  1. Sakul - 17,5/17,5
  2. Szmergiell - 17,5/17,5
  3. Zoor - 16,5/17,5
  4. kostuch102 - 16,5/17,5
  5. LeoN - 16,5/17,5
  6. Wrathu - 16/17,5
  7. joannas1 - 16/17,5
  8. Anzelm - 15,5/17,5
  9. songohan37 - 15,5/17,5
  10. Maijus - 14/17,5
Prawidłowe odpowiedzi:
Pytanie 1: Z jakich stron zewnętrznych korzysta Trzynasty Schron w celu promowania postkultury (czyli posiada na nich konto/profil)?
Odpowiedź: YouTube (link), Picasa (link), Chomikuj (link), Twitter (link), Last.FM (link), Nasza-Klasa (link)

Pytanie 2: W jakim dziale znajdziesz informacje o powiązaniach gry Fallout 3 z rzeczywistością (historią, filmami, literaturą itp)?
Odpowiedź: Postkultura -> Easter Eggs - Nawiązania z gier -> Easter Eggs Fallout 3

Pytanie 3: W sieci natrafiłeś na film w klimatach postapokaliptycznych i napisałeś do niego recenzję. Chciałbyś nam ją wysłać. Jest tylko jeden problem - jest to film erotyczny dozwolony od lat 18+. Recenzja nam się spodobała, ale czy zgodzimy się ją umieścić na Trzynastym Schronie? Dlaczego?
Odpowiedź: Tak, zgodzimy się ją umieścić w dziale z filmami. Ponieważ jesteśmy tolerancyjni i mamy specjalną kategorię Filmy erotyczne.

Pytanie 4: Trzynasty Schron objął swoim patronatem już kilka książek. Ile dokładnie?
Odpowiedź: Trzynaście(stan ten utrzymywał się przez cały czas trwania konkursu, możecie je zobaczyć w dziale Patronaty)

Pytanie 5: Miłośnicy Fallout 2 mogą pochwalić się na łamach Trzynastego Schronu swoimi najlepszymi trafieniami krytycznymi (criticals) w grze poprzez wysłanie nam screena. Kto obecnie zajmuje pierwsze miejsce w kategorii "Big Guns" i jaki wynik osiągnął?
Odpowiedź: Jest to Mariush, który zadał 2616 HP, a wynik ten możecie zobaczyć w dziale Criticals.

Pytanie 6: Trzynasty Schron jest odpowiedzialny za akcję tłumaczenia pewnego ciekawego kompendium wiedzy. O jaką pozycję chodzi i kto (nick) zapoczątkował tłumaczenie?
Odpowiedź: Chodzi o tłumaczenie Fallout Bible (Biblii Fallouta), które zaczął de Wonderer

Pytanie 7: Jak nazywał się kiedyś dział Postkultura na naszej stronie, który także zawierał opisy gier, książek, filmów itp?
Odpowiedź: Rozrywka

Pytanie 8: Wymień przedstawicielki (nicki) płci pięknej, które znalazły się w załodze Trzynastego Schronu:
Odpowiedź: Status redaktorek posiadają: Twickle i maYa

Pytanie 9: Fanboy, Shamowicz, TOFiK czy Van Burek - to słowa typowe dla tak zwanej "sceny fallouta" w Polsce. Gdzie na naszej stronie znajdziesz definicję tych słów?
Odpowiedź: Społeczność -> Słownik wyrazów społecznościowych

Pytanie 10: W którym roku na Prima Aprilis umieściliśmy żart o przygotowanym przez rząd rozporządzeniu o ograniczeniu dostępu do gier komputerowych i video w Polsce?
Odpowiedź: w 2007 roku (nasz żart jest nadal dostępny:) )
Podgląd newsa | Skomentuj newsa

<< Nowiny | << Archiwum nowin

X Apoc - Trzynasty Schron [ v 1.0 ] & PHP by Hammer