Trzynasty Schron - Postapokalipsa i Fallout
Czerwiec 25, 2019, 09:58:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Czy wiesz że... na Trzynastym Schronie wciąż działa system ankiet. Oddaj głos w aktualnej ankiecie
 
   Strona główna   Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: FOSE - Fallout script exender działa na wersji pl  (Przeczytany 17326 razy)
Kretson
Kapral
*
Wiadomości: 28



« : Luty 26, 2011, 20:50:55 »

Sprawdzcie linka, w końcu możemy naprawić naszą wersję gry!

http://www.forum-fallout3.net/fose-i-wersja-polska-gry-t-2084.html

Pozdrowienia dla CENEGI  Dooobre
Zapisane



http://www.dobroni.pl - portal historii ożywionej
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2011, 00:40:48 »

Stare ;]

A tak na serio, każdy kto szukał dłużej niż 10 minut rozwiązania w końcu trafił na tą stronę.
Wszystko ok ale takie rozwiązanie jest chyba nie legalne (nawet jak to pieprzyć to, trzeba zagrać z FOSE!). Po za tym FOSE nie jest takie fajne jakie wydaje się być. Mod z motorem cieszy przez 5 minut. Denerwuje mnie dodatkowo to, że FOSE nie uruchamia się automatycznie z Fallout 3.

Ale to moje zdanie...
Zapisane

Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2011, 04:44:36 »

Ale to moje zdanie...
Nie tylko, ja tego wogóle nie używam i nie zamierzam. Dla kilku - w gruncie rzeczy marnych/zupełnie niepotrzebnych - tweaków, szkoda czasu, zachodu i brudzenia rejestru. FOSE zachowuje się jak malware w kompie, spróbuj to odinstalować na czysto (może obecne wersje są lepsze, te mi znane to śmieci). Pomijam fakt, że oznacza to - zdaje się - niemożliwość zainstalowania wszystkich patchy.
Zapisane
Shael
St. plutonowy
*
Wiadomości: 137



« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2011, 11:03:40 »

Jest kilka dobrych modów wykorzystujących FOSE zarówno do F3 jak i FNV.Nie rozumiem o co Ci chodzi z odinstalowywaniem Smiley ja nie miałem żadnych nigdy problemów Smiley ,zresztą i tak mam angielską wersję gry Smiley
Zapisane
Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2011, 13:49:02 »

I dla tych "kilku" (nie wiem nawet których, bo co mi np. po wizjerach, skoro gra jest 3.cioosobowa) mam kraść (bo mam PL) albo zawracać sobie głowę instalowaniem tego badziewia?
Zapisane
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2011, 17:02:38 »

FOSE zachowuje się jak malware w kompie, spróbuj to odinstalować na czysto (może obecne wersje są lepsze, te mi znane to śmieci).

Już sam Fallout 3 zaśmieca rejestr wiec wielkiej różnicy nie ma ;]

Wystarczy, że zrobisz punkt przywracania w systemie. Potem wchodzisz we właściwości folderu z Fallout 3 i na karcie Poprzednie wersje wybierasz punkt przywracania ;]

W końcu FOSE jest spakowany w archiwum i chyba nie wprowadza aż tylu zmian w rejestrze. Jak miałeś z nim problemy to mogłeś go usunąć za pomocą jakiegoś programu lub całkiem przywrócić system do poprzedniego stanu.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 17:06:24 wysłane przez kryspin013 » Zapisane

Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #6 : Luty 27, 2011, 18:02:01 »

Wystarczy, że zrobisz punkt przywracania w systemie. Potem wchodzisz we właściwości folderu z Fallout 3 i na karcie Poprzednie wersje wybierasz punkt przywracania
No tak, bo ja tylko raz na ruski rok SROSE instaluję, ech, masz porady... Dzidzia
Zapisane
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #7 : Marzec 02, 2011, 17:45:54 »

No tak, bo ja tylko raz na ruski rok SROSE instaluję, ech, masz porady... Dzidzia

Soory nie zwróciłem uwagi na twój nick. W końcu zajmujesz się tworzeniem kolekcji modów dla Fallout 3...
I nie czepiaj się moich porad  Smiley Daję jak najprostsze bo w internecie można spotkać różnych ludzi ;]
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 17:49:07 wysłane przez kryspin013 » Zapisane

Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #8 : Marzec 02, 2011, 20:38:10 »

Soory nie zwróciłem uwagi na twój nick. W końcu zajmujesz się tworzeniem kolekcji modów dla Fallout 3...
I nie czepiaj się moich porad  Smiley Daję jak najprostsze bo w internecie można spotkać różnych ludzi ;]
Loozik, rozumiem, ani mi w głowie ci naskakiwać.
Zapisane
Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #9 : Kwiecień 10, 2011, 11:55:43 »

W tym wątku padło wiele opinii na temat tego, czy warto lub nie instalować FoSE. Ale generalnie nie podano szczegółów jak należy to zrobić.
Ściągnęłam plik z pierwszego linku w tym wątku, a następnie wkleiłam do folderu z grą. Ale nie mogę uruchomić tego FoSE. Więc pytam się - Co zrobić, by fose zadziałało na mojej polskojęzycznej wersji gry.
Jeżeli chodzi o to, czy warto lub nie, to osobiście uważam, że na FoSE - z tego co ja widzę - to są najlepsze mody na Fallout3.

Na dzień dzisiejszy bardzo interesuje mnie TEN mod

Pozdrawiam.
Zapisane
Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 10, 2011, 12:57:31 »

Najlepsze? Czyli które? Można powiedzieć że są dostępne ciekawostki, które bez tego byłoby trudno zrobić, ale na pewno nie są to najlepsze moduły.
Zapisane
Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #11 : Kwiecień 10, 2011, 14:22:38 »

Odnośnie modów i skryptów, no cóż... Każdy z nas ma odrębne wymagania jak i oczekiwania od gry lub modów. JA generalnie nie mam wielkich wymagań. Natomiast bardzo przypadł mi do gustu mod Unified HUD Project, za pomocą którego gracz otrzymuje dodatkowe informacie na swoim HUDzie. Zmęczenie, pragnienie, czas, data, w sumie to pierdoły, ale ja bardzo chciałabym mieć taką pierdołę na swoim ekranie. NIe wiem jak uruchomić FOSE Sad Może dlatego po ściągnięciu Unified HUD Project nadal nie mam takich informacji jakie są na tym "skrenie"



Mam te informacje w moim PipBoyu, ale nie na ekranie Sad Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać ?
Zapisane
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #12 : Kwiecień 10, 2011, 15:49:34 »

Pobierasz FOSE z tej strony. Pobierasz pliki które umożliwią ci uruchomienie FOSE (Link w pierwszym poście). Rozpakowujesz wszystko i wkleisz do folderu z grą.

Teraz za każdym razem jak będziesz chciała zagrać z FOSE musisz uruchomić grę z pliku fose_loader.exe...
Chyba nie da się zrobić by FOSE było uruchamiane automatycznie ale w razie czego sprawdź w pliku readme.

Jest jeszcze FOSE dla NV.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 15:51:47 wysłane przez kryspin013 » Zapisane

Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #13 : Sierpień 06, 2011, 11:21:40 »

Witam

Czy Fallout3, które jest dostępne na Steam będzie działało z FOSE ? Pytam bo chciałabym sobie zakupić, nie kosztuje już tak dużo a do FOSE wyszło sporo ciekawych modyfikacji.
Zapisane
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #14 : Sierpień 06, 2011, 12:02:18 »

FOSE to lipa Wink

Wersja Steam nie różni się niczym oprócz dennego zabezpieczenia, które specjalnie nie wpływa na grę...
Wydaje mi się, że FOSE będzie działać bo działa z NV, który wymaga Steam... Smiley

W razie czego poszukaj na official page.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 12:09:23 wysłane przez kryspin013 » Zapisane

Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #15 : Sierpień 06, 2011, 12:50:30 »

Możliwe, ale mam przynajmniej F3 ze wszystkimi dodatkami za kilka złoty. Zresztą, moim zdaniem FOSE wcale nie jest takie złe. Ale to już moja indywidualna opinia.
Zapisane
kryspin013
St. sierżant
*
Wiadomości: 412



« Odpowiedz #16 : Sierpień 06, 2011, 14:23:48 »

FOSE jest fajne ale jest niewygodne Wink
Zapisane

Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #17 : Sierpień 15, 2011, 21:57:48 »

Ściągnęłam Fallout 3 ze Steam, tak wiec mogę używać Fose i powiem, że jestem bardzoooo z tego Fose zadowolona. pod Fose działa naprawde wiele ciekawych modyfikacji.
Zapisane
Aurelinus
Moderator
*
Wiadomości: 584



WWW
« Odpowiedz #18 : Sierpień 16, 2011, 19:25:38 »

Nie musisz ściągać niczego, na polskiej wersji GotYE FOSE działa, a z wersji premium usuwasz plik Fallout3_lang_PL.esp i też działa...
Pomijam fakt, że 99 procent graczy omija ten wynalazek szerokim łukiem.
Zapisane
Jagoda
St. kapral
*
Wiadomości: 55


« Odpowiedz #19 : Sierpień 16, 2011, 19:50:15 »

Generalnie ściągnęłam sobie wersje Steam ponieważ kupiłam ją za grosze, ze wszystkimi dodatkami. Polubiłam też gry Steam z kilku powodów. 
Zapisane
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Kanał RSS Trzynastego Schronu Trzynasty Schron na Twitterze Trzynasty Schron na Facebooku Trzynasty Schron na Tumblr Trzynasty Schron na Instagramie Postapokalipsa bez ograniczeń! Radia Trzynastego Schronu na TubaFM Trzynasty Schron na YouTube
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!