Squonk
Schronowy In¿ynier
Gen. armii - Redaktor

Wiadomo¶ci: 8811
Wytyczaj±c kierunek - Emanacja azymutem!
|
 |
« : Maj 31, 2010, 00:46:02 » |
|
Jak w temacie 
|
|
|
|
Mo¿emy doj¶æ od sukcesu do upadku, od marzeñ do urny z prochami. Mo¿emy spa¶æ z czerwonego blasku rakiet, do 'bracie, czy móg³by¶ mnie poratowaæ'.
|
|
|
Dr Rectum
St. chor±¿y - Redaktor

Wiadomo¶ci: 837
Hadouken!
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2010, 07:36:11 » |
|
a to teraz siê makreli nie je? Ja lubiê dalej 
|
|
|
|
 "The truth lies beyond Rectum" "I do because i care" "Ja wam dam cenzurowaæ!!"
|
|
|
Sakul
Sier¿ant

Wiadomo¶ci: 157
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2010, 08:43:49 » |
|
Wiem, ¿e ¶led¼ to nie ryba (tak jak pieczarka to nie grzyb), ale ¶led¼ w occie!!
|
|
|
|
Nie wszyscy Polacy byli dobrzy i szlachetni, nie wszyscy ¯ydzi niewinni, nie ka¿dy Niemiec to zbrodniarz. - "Pocz±tek" Andrzej Szczypiorski 
|
|
|
Ordynus
Zjadacz Korzeni
Sier¿ant sztab.

Wiadomo¶ci: 666
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 31, 2010, 15:02:51 » |
|
Pijany jestem! Nienawidzę octu - co się w nim pokazuje tego ja nie szanuję. Śledź w oleju jest okej. Zagłosowałem na NIE, bo w ujęciu ogólnym - ryb jeść nie lubię. Borykać się z ośćmi nie jest moim hobbi, a smród ryb toleruję tylko w opowiadaniu Lovecrafta "Widmo nad Innsmouth"  Ryby są zdrowe więc jedźcie je dzieci... Nie no, dobry dorsz z cytryna i frytami nie jest zły i nie mówię, że nie jadam, ale chyba uprzedziłem się do ryb przez słuchanie bzdur typu "ryby to nie mięso"  Owoce morza - jak nazwa wskazuje - to również nie mięso, a soczyste dobra pozyskiwane z plażowych drzew, c'nie? Chciałbym częściej jeść dobre ryby. Ryby, ryby, ryby. Nie jedzcie tylko pangi i ryby maślanej, jeśli Wam życie miłe. Kanapki z wędzoną makrelą kiedyś uwielbiałem. Trewal jest bardzo podobny do makreli. Niestety teraz nie mogę sobie na to pozwalać. A oprócz ryb jest wiele innych, smacznych afrodyzjaków - np. alkohol i ciemność 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2010, 15:10:58 wys³ane przez Ordynus »
|
|
|
|
|
Squonk
Schronowy In¿ynier
Gen. armii - Redaktor

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 31, 2010, 23:30:15 » |
|
W³a¶nie, bo ³a¿±c po Tesku zauwa¿y³em istn± ofensywê pangi, której czarny pijar robi miejska legenda, ¿e hoduj± j± w ¶ciekach Mekongu  Zupa rybna jest dobra  Wystarczy miêcho skropiæ sokiem cytrynowym, do zupy dodaæ curry i oliwê z oliwek i zupa nie wali ryb±.
|
|
|
|
Mo¿emy doj¶æ od sukcesu do upadku, od marzeñ do urny z prochami. Mo¿emy spa¶æ z czerwonego blasku rakiet, do 'bracie, czy móg³by¶ mnie poratowaæ'.
|
|
|
Glassius
St. chor±¿y

Wiadomo¶ci: 1188
Pozwólcie nam zostaæ Waszymi przyjació³mi.
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2010, 06:40:55 » |
|
Odk±d zniknê³y Paluszki rybne Kapitana Iglo, nie lubiê ryb...
|
|
|
|
Skipper: You're from the future! Tell me, does the earth become the post-apocalyptic wasteland, terrorized by the roguing bands of the radioactive mutants? Kowalski: Eee, no Skipper: Oh...
|
|
|
Sakul
Sier¿ant

Wiadomo¶ci: 157
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2010, 12:34:59 » |
|
Odk±d zniknê³y Paluszki rybne Kapitana Iglo, nie lubiê ryb...
To ciekawe z czego robili te "rybne" paluszki, skoro teraz prawdziwe ryby ci nie smakuj±  .
|
|
|
|
Nie wszyscy Polacy byli dobrzy i szlachetni, nie wszyscy ¯ydzi niewinni, nie ka¿dy Niemiec to zbrodniarz. - "Pocz±tek" Andrzej Szczypiorski 
|
|
|
Glassius
St. chor±¿y

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 01, 2010, 15:44:01 » |
|
Mi ryby nigdy nie smakowa³y, ale tam by³ Kapitan Iglo... 
|
|
|
|
Skipper: You're from the future! Tell me, does the earth become the post-apocalyptic wasteland, terrorized by the roguing bands of the radioactive mutants? Kowalski: Eee, no Skipper: Oh...
|
|
|
Ordynus
Zjadacz Korzeni
Sier¿ant sztab.

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 01, 2010, 15:53:52 » |
|
No nie żałuj go tak, podobno był agentem marynarki wojennej Liechtensteinu 
|
|
|
|
|
|
|
Glassius
St. chor±¿y

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 01, 2010, 16:48:48 » |
|
Kurde zdekonspirowa³e¶ go. Ja te¿ muszê byæ spalony...
|
|
|
|
|
|
|
Little Boy
St. plutonowy

Wiadomo¶ci: 178
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2010, 01:15:48 » |
|
Gimme some fish can you gimme some fish... ryba wp³ywa pozytywnie na wszystko. £oso¶ norweski! Makrela, panga, dorsz, lin, tuñczyk, karp, ¶led¼, szprot. W takiej kolejno¶ci.
|
|
|
|
"Pokój jest rzecz± cenn± i po¿±dan±. Nasza generacja, skrwawiona w wojnach, na pewno na okres pokoju zas³uguje. Ale pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego ¶wiata, ma swoj± cenê, wysok±, ale wymiern±. My w Polsce nie znamy pojêcia pokoju za wszelk± cenê. Jest jedna tylko rzecz w ¿yciu ludzi, narodów i pañstw, która jest bezcenna. T± rzecz± jest honor."
|
|
|
Ordynus
Zjadacz Korzeni
Sier¿ant sztab.

|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2010, 09:47:54 » |
|
A kormoran nie jest ryb±!
|
|
|
|
|
|
|
Hugo1979
St. sier¿ant sztab.

Wiadomo¶ci: 448
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2010, 10:01:20 » |
|
Wolê ³owiæ (i zazwyczaj wypuszczaæ), ale je¶æ ty¿ mogiem. Ze s³odkowodnych najbardziej ³ososiowate, a morskie, to chyba wszystkie/wiêkszo¶æ. Ojczulek wróci³ z wyprawy do Norwegii - bêdzie trochê rybek i dla nas 
|
|
|
|
|
|
|
Ordynus
Zjadacz Korzeni
Sier¿ant sztab.

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 18, 2010, 15:04:39 » |
|
Pozwolę sobie odgrzać temat. Jak już wspominałem kilka postów poniżej, nigdy nie szalałem za rybami. Zwłaszcza łosoś, który jest powszechnie cenioną rybą, brzydził mnie od zawsze. Do dzisiaj! Oto co zrobiłem, a właściwie - mówiąc nieskromnie - czego dokonałem: osoliłem filet z łososia, posypałem go pieprzem i ziołami prowansalskimi, i położyłem na niego kilka plasterków cytryny. Polałem to oliwą i wsadziłem w folię (właściwie to położyłem na folii, którą też polałem oliwą). Wkabaciłem zawiniątko do piekarnika na 20 minut. Do tego zapodałem niedogotowany ryż (znaczy taki pochrupujący, jak dla mnie w sam raz), który wymieszałem z kurkumą (szafran dla ubogich) i bazylią. Wyszły mi z tego pieprzone delicje! Takie rybsko mógłbym jeść codziennie  Gdyby to zależało ode mnie, zadałbym temu przepisowi schronowy znak jakości 
|
|
|
|
|
|
|
Squonk
Schronowy In¿ynier
Gen. armii - Redaktor

|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 19, 2010, 02:02:24 » |
|
Czekaj kurde - na co po³o¿y³e¶ foliê z rybolem, znaczy jak w³o¿y³e¶ to do piekarnika? Jaka temperatura pieczenia? Rybol ¶wie¿y czy mro¿ony?
|
|
|
|
|
|
|
Ordynus
Zjadacz Korzeni
Sier¿ant sztab.

|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 19, 2010, 09:53:13 » |
|
A do takiej niewielkiej brytfanny to w³o¿y³em i dopiero piekarnika. Najsampierw rozgrza³em piekarnik do 150 stopni, wsadzi³em brytfannê z ryb± na kwadrans, a potem rozwin±³em foliê, podkrêci³em trochê temperaturkê i piek³o siê tak jeszcze 5 minut. Rybol by³ rozmro¿ony dzieñ wcze¶niej, ale my¶lê ¿e ¦WIE¯Y te¿ bêdzie w porz±dku 
|
|
|
|
|
|
|
Drake
St. szeregowy

Wiadomo¶ci: 10
Byæ napromieniowanym czy nie? - oto jest pytanie
|