Trzynasty Schron - Postapokalipsa i Fallout
Grudzieñ 06, 2019, 20:10:13 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Czy wiesz ¿e... na Trzynastym Schronie wci±¿ dzia³a system ankiet. Oddaj g³os w aktualnej ankiecie

Strona g³ówna   Pomoc Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ma³y poradnik tworzenia fajnej postaci  (Przeczytany 20791 razy)
Morbid
Porucznik - Redaktor
*
Wiadomo¶ci: 410

« Odpowiedz #20 : Luty 13, 2009, 13:10:50 »

A faktycznie, dawno ju¿ w podstawkê nie gra³em, st±d moja pamiêæ trochê ju¿ szwankuje :Smiley
Satan
Zbanowany
*
Wiadomo¶ci: 986

« Odpowiedz #21 : Luty 15, 2009, 15:37:02 »

Ja tam figurki biore tylko przy okazji zamiast ich poszukiwaæ, g³ównie dlatego ¿e gram z modem usuwaj±cym ich wp³yw Smiley

U¿ytkownik zosta³ zbanowany.
Morbid
Porucznik - Redaktor
*

« Odpowiedz #22 : Luty 16, 2009, 12:28:12 »

Oczywiste, ale poradnik jest skierowany chyba dla osób które graj± w podstawkê, bez modów;] Zreszt± np. tak± "fig'e" która podnosi silê mo¿na znale¼æ ju¿ na pocz±tku, w melinie szeryfa Smiley
Satan
Zbanowany
*
Wiadomo¶ci: 986

« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2009, 22:46:04 »

a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma. Wiêc kolekcjonerzy którzy j± opu¶cili mog± tylko zacz±æ od nowa Tongue (ale je¶li grasz ju¿ d³u¿ej niz 20 minut to siê nie op³aca po jakie¶ 10% skilla)

U¿ytkownik zosta³ zbanowany.
Morbid
Porucznik - Redaktor
*

« Odpowiedz #24 : Marzec 15, 2009, 04:05:42 »

a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma. Wiêc kolekcjonerzy którzy j± opu¶cili mog± tylko zacz±æ od nowa Tongue (ale je¶li grasz ju¿ d³u¿ej niz 20 minut to siê nie op³aca po jakie¶ 10% skilla)

Hm za pierwszym razem figê od medycyny omin±³em, po czym znalaz³em j± po powrocie do 101... huh Huh? Wspomnia³em to tej od si³y bo nie oszukujmy siê, te które podnosz± o 10% co¶ tam nie s± tak istotne jak te które dodaj± na sta³e +1 do g³ównych cech.
Jagoda
St. kapral
*
Wiadomo¶ci: 55

« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 25, 2010, 00:09:11 »

No hej kochani.
Ostatnimi czasu wpad³a w moje r±czki gra Fallout 3 wraz z dodatkami. I poch³onê³a mnie od razu. Spodoba³a mi siê mo¿liwo¶æ grania kobiet±, w koñcu kto¶ pomy¶la³ o ¿eñskim gronie u¿ytkowników. Aczkolwiek widz±c jakie powstaj± skrypty, mody, to czasem w±tpiê czy oby na pewno mo¿liwo¶æ gania bohaterem ¿eñskim by³a skierowana do p³ci piêknej po to, by pozyskaæ wiêksze grono u¿ytkowników.  No ale nie ma co roztrz±saæ tego tematu, tak w ogóle to jak na razie robiê offtopa Cheesy Tak wiêc mo¿e od razu przejdê do sedna sprawy. 
Je¿eli chodzi o mojego bohatera, to nie bêdê ukrywa³a ¿e gram na ¿eñskim profilu. A w co ja inwestuje punkty ?

Moja bohaterka nazywa siê Audrey, co oznacza w celtyckiej kulturze szlachetna si³a. Z pocz±tku chcia³am nazwaæ j± Una z celtyckiego jagniê, ale ¼le kojarzy³o mi siê to s³owo wiêc wybra³am Audrey

Si³a 8
Percepcja 5
Wytrzyma³o¶æ 5
Charyzma 5
Inteligencja 10
zrêczno¶æ 5
Szczê¶cie 2

Wiêc, jak sami widzicie stworzona przeze mnie postaæ jest wojowniczym naukowcem, my¶lê ¿e to jest najdogodniejszy uk³ad wszechogarniaj±cym nas z³owrogim postnuklearnym ¶wiecie.

zmstr
Plutonowy
*
Wiadomo¶ci: 73

« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 25, 2010, 15:31:24 »

a mog³aby¶ ¶ci±gn±æ z niej kombinezon i wrzuciæ print screena celem g³êbszej analizy postaci? Ordynus? Ordynus? Ordynus?

sorry za offtop Tongue
Jagoda
St. kapral
*

« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 29, 2010, 20:35:22 »

Witam.
Mam ma³y problem. A mianowicie zainstalowa³a sobie mod Valkiria Echo wersja 2.09. Gram na poziomie trudno¶ci: Normalny. Przyznam siê ¿e gra mi siê ciekawie, problem mam tylko z tym ¿e maj±c ju¿ 2 poziom dalej nie mogê rozbroiæ bomby w megatonie ani naprawiæ g³upich rur.
Chodzi o to, ¿e dostajê bardzo ma³o punktów. Wiêc mam pytanie zdaj±c egzamin KOZA w jakie trzy umiejêtno¶ci najlepiej zainwestowaæ ? Osobi¶cie wybra³am broñ lekka, ale co dalej otwieranie zamków czy naprawa naprawa, broñ ciê¿ka czy materia³y wybuchowe, retoryka czy handel, a mo¿e nauki ¶cis³e. Generalnie bez modu Valkiria Echo wersja 2.09 potrafi³am sobie poradziæ z tym problemem, ale w tym przypadku jest inaczej. Z jednej strony ten mod jest ekscytuj±cy, ale z drugiej strony jest jak ból w duszy. Pocz±tkuj±cemu graczowi ciê¿ko zdecydowaæ co i jak. Tak wiêc prosi³a bym o pomoc jak rozwin±æ moja postaæ z modem Valkiria Echo wersja 2.09 .
Pozdrawiam.
id-seven
Plutonowy
*
Wiadomo¶ci: 94

*RaDiaTioN Fr3e*

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 29, 2010, 20:49:13 »

Ja gram na poziomie ³atwym, chocia¿ by³ moment w po³owie gry ¿e gra³em chwile na normalnym (odczuwa³em klimat jeszcze bardziej fpsowy) Dla mnie osobi¶cie, gra powinna byæ przygod± z nutk± ryzyka, a nie walk± o ¿ycie w której obliczam kule Ajatollah Móg³bym graæ na poziomie normalnym czy trudnym ale po co? - wolê przygodê w przeciwieñstwie do walki o ¿ycie z no¿em w rêce Wink
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 20:55:01 wys³ane przez id-seven » Zapisane
Jagoda
St. kapral
*

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 29, 2010, 21:19:25 »

Ok w takim razie zainwestuje w broñ ciê¿k±, otwieranie zamków i nauki ¶cis³e. Raz kozie wio  Hyhyhy
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 21:38:30 wys³ane przez Jagoda » Zapisane
Jagoda
St. kapral
*

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 14, 2011, 19:35:00 »

Witam.

Pobra³am wiele skryptów i wtyczek, które bardzo urealniaj± grê. Przyk³adowo postaæ musi je¶æ, piæ i spaæ. Oczywi¶cie takich modów jest coraz wiêcej, ale ten, który ja u¿ywam jest znacznie rozbudowany. Nie wystarczy zje¶æ tylko wiewiórkê na patyku. Ka¿da z potraw ma okre¶lony przydzia³ t³uszczu, kalorii i temu podobnych warto¶ci od¿ywczych.
Moja postaæ ma 164 cm i 49 kg I tutaj mam pytanie. Czy jest mo¿liwo¶æ ¿ebym mog³a zwiêkszyæ wzrost jak i wagê do moich oryginalnych rozmiarów - tych, które mam w rzeczywisto¶ci ?
Archanix
Plutonowy
*
Wiadomo¶ci: 90

« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 15, 2011, 09:26:44 »

pytanie bardziej do twórczo¶ci moderskiej. W Starych Fallout'ach ludzie u¿ywali wyobra¼ni a teraz... ech.
Jerzy
Major - Redaktor
*
Wiadomo¶ci: 1506

Nie mo¿esz byæ lisem, lwem te¿ nie, b±d¼ je¿em

« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 15, 2011, 18:46:55 »

Czy jest mo¿liwo¶æ ¿ebym mog³a zwiêkszyæ wzrost jak i wagê do moich oryginalnych rozmiarów - tych, które mam w rzeczywisto¶ci ?
Ja pierd... Nie jestem moderem, wiêc nie bêdê siê zag³êbia³ w temat. Ale mo¿e jaki¶ chêtny siê znajdzie?

Historia uczy nas tylko tego, ¿e jeszcze nigdy, nikt siê z niej niczego nie nauczy³.
Co¶ siê koñczy, co¶ siê zaczyna- apokalipsa jest wokó³.
Jagoda
St. kapral
*

« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 15, 2011, 22:10:25 »

Witam.

No ju¿ chyba domy¶lam siê, jak zmieniaæ parametry naszej postaci. Dziêki odpowiedniemu od¿ywianiu siê wzrost jak i waga zmieniaj± siê.
szczypiorofix
St. sier¿ant
*
Wiadomo¶ci: 308

To jest kura, panie generale!

« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 31, 2011, 14:18:04 »

a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma.
Tu siê nie zgodzê. Gdy przechodzi³em pierwszy raz Fallouta 3 figurkê medycyna zgarn±³em dopiero przy powrocie do Krypty 101 i normalnie tam by³a. Wtedy za pó¼no dowiedzia³em siê o niej a par³em do przodu Wink. Teraz gdy przechodzê drugi raz wzi±³em j± od razu na pocz±tku Smiley

"Spogl±dajcie czêsto na swoje liczniki Geigera, dzieciaki. Tik-tik-tik, tak-tak-tak oznacza, ¿e musicie stamt±d jak najszybciej spierdalaæ, a potem wzi±æ trochê Antyradu na wszelki wypadek." - Three Dog
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Kana³ RSS Trzynastego Schronu Trzynasty Schron na Twitterze Trzynasty Schron na Facebooku Trzynasty Schron na Tumblr Trzynasty Schron na Instagramie Postapokalipsa bez ograniczeñ! Radia Trzynastego Schronu na TubaFM Trzynasty Schron na YouTube
Dzia³a na MySQL Dzia³a na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Prawid³owy XHTML 1.0! Prawid³owy CSS!