Morbid
Porucznik - Redaktor

Wiadomo¶ci: 410
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 13, 2009, 13:10:50 » |
|
A faktycznie, dawno ju¿ w podstawkê nie gra³em, st±d moja pamiêæ trochê ju¿ szwankuje : 
|
|
|
|
|
|
|
Satan
Zbanowany

Wiadomo¶ci: 986
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 15, 2009, 15:37:02 » |
|
Ja tam figurki biore tylko przy okazji zamiast ich poszukiwaæ, g³ównie dlatego ¿e gram z modem usuwaj±cym ich wp³yw 
|
|
|
|
U¿ytkownik zosta³ zbanowany.
|
|
|
Morbid
Porucznik - Redaktor

|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 16, 2009, 12:28:12 » |
|
Oczywiste, ale poradnik jest skierowany chyba dla osób które graj± w podstawkê, bez modów;] Zreszt± np. tak± "fig'e" która podnosi silê mo¿na znale¼æ ju¿ na pocz±tku, w melinie szeryfa 
|
|
|
|
|
|
|
Satan
Zbanowany

Wiadomo¶ci: 986
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2009, 22:46:04 » |
|
a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma. Wiêc kolekcjonerzy którzy j± opu¶cili mog± tylko zacz±æ od nowa  (ale je¶li grasz ju¿ d³u¿ej niz 20 minut to siê nie op³aca po jakie¶ 10% skilla)
|
|
|
|
U¿ytkownik zosta³ zbanowany.
|
|
|
Morbid
Porucznik - Redaktor

|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 15, 2009, 04:05:42 » |
|
a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma. Wiêc kolekcjonerzy którzy j± opu¶cili mog± tylko zacz±æ od nowa  (ale je¶li grasz ju¿ d³u¿ej niz 20 minut to siê nie op³aca po jakie¶ 10% skilla) Hm za pierwszym razem figê od medycyny omin±³em, po czym znalaz³em j± po powrocie do 101... huh  Wspomnia³em to tej od si³y bo nie oszukujmy siê, te które podnosz± o 10% co¶ tam nie s± tak istotne jak te które dodaj± na sta³e +1 do g³ównych cech.
|
|
|
|
|
|
|
Jagoda
St. kapral

Wiadomo¶ci: 55
|
 |
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 25, 2010, 00:09:11 » |
|
No hej kochani. Ostatnimi czasu wpad³a w moje r±czki gra Fallout 3 wraz z dodatkami. I poch³onê³a mnie od razu. Spodoba³a mi siê mo¿liwo¶æ grania kobiet±, w koñcu kto¶ pomy¶la³ o ¿eñskim gronie u¿ytkowników. Aczkolwiek widz±c jakie powstaj± skrypty, mody, to czasem w±tpiê czy oby na pewno mo¿liwo¶æ gania bohaterem ¿eñskim by³a skierowana do p³ci piêknej po to, by pozyskaæ wiêksze grono u¿ytkowników. No ale nie ma co roztrz±saæ tego tematu, tak w ogóle to jak na razie robiê offtopa  Tak wiêc mo¿e od razu przejdê do sedna sprawy. Je¿eli chodzi o mojego bohatera, to nie bêdê ukrywa³a ¿e gram na ¿eñskim profilu. A w co ja inwestuje punkty ? Moja bohaterka nazywa siê Audrey, co oznacza w celtyckiej kulturze szlachetna si³a. Z pocz±tku chcia³am nazwaæ j± Una z celtyckiego jagniê, ale ¼le kojarzy³o mi siê to s³owo wiêc wybra³am Audrey  Si³a 8 Percepcja 5 Wytrzyma³o¶æ 5 Charyzma 5 Inteligencja 10 zrêczno¶æ 5 Szczê¶cie 2 Wiêc, jak sami widzicie stworzona przeze mnie postaæ jest wojowniczym naukowcem, my¶lê ¿e to jest najdogodniejszy uk³ad wszechogarniaj±cym nas z³owrogim postnuklearnym ¶wiecie.
|
|
|
|
|
|
|
zmstr
Plutonowy

Wiadomo¶ci: 73
|
 |
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 25, 2010, 15:31:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Jagoda
St. kapral

|
 |
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 29, 2010, 20:35:22 » |
|
Witam. Mam ma³y problem. A mianowicie zainstalowa³a sobie mod Valkiria Echo wersja 2.09. Gram na poziomie trudno¶ci: Normalny. Przyznam siê ¿e gra mi siê ciekawie, problem mam tylko z tym ¿e maj±c ju¿ 2 poziom dalej nie mogê rozbroiæ bomby w megatonie ani naprawiæ g³upich rur. Chodzi o to, ¿e dostajê bardzo ma³o punktów. Wiêc mam pytanie zdaj±c egzamin KOZA w jakie trzy umiejêtno¶ci najlepiej zainwestowaæ ? Osobi¶cie wybra³am broñ lekka, ale co dalej otwieranie zamków czy naprawa naprawa, broñ ciê¿ka czy materia³y wybuchowe, retoryka czy handel, a mo¿e nauki ¶cis³e. Generalnie bez modu Valkiria Echo wersja 2.09 potrafi³am sobie poradziæ z tym problemem, ale w tym przypadku jest inaczej. Z jednej strony ten mod jest ekscytuj±cy, ale z drugiej strony jest jak ból w duszy. Pocz±tkuj±cemu graczowi ciê¿ko zdecydowaæ co i jak. Tak wiêc prosi³a bym o pomoc jak rozwin±æ moja postaæ z modem Valkiria Echo wersja 2.09 . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
id-seven
Plutonowy

Wiadomo¶ci: 94
*RaDiaTioN Fr3e*
|
 |
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 29, 2010, 20:49:13 » |
|
Ja gram na poziomie ³atwym, chocia¿ by³ moment w po³owie gry ¿e gra³em chwile na normalnym (odczuwa³em klimat jeszcze bardziej fpsowy) Dla mnie osobi¶cie, gra powinna byæ przygod± z nutk± ryzyka, a nie walk± o ¿ycie w której obliczam kule  Móg³bym graæ na poziomie normalnym czy trudnym ale po co? - wolê przygodê w przeciwieñstwie do walki o ¿ycie z no¿em w rêce 
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 20:55:01 wys³ane przez id-seven »
|
|
|
|
|
Jagoda
St. kapral

|
 |
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 29, 2010, 21:19:25 » |
|
Ok w takim razie zainwestuje w broñ ciê¿k±, otwieranie zamków i nauki ¶cis³e. Raz kozie wio 
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 21:38:30 wys³ane przez Jagoda »
|
|
|
|
|
Jagoda
St. kapral

|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 14, 2011, 19:35:00 » |
|
Witam.
Pobra³am wiele skryptów i wtyczek, które bardzo urealniaj± grê. Przyk³adowo postaæ musi je¶æ, piæ i spaæ. Oczywi¶cie takich modów jest coraz wiêcej, ale ten, który ja u¿ywam jest znacznie rozbudowany. Nie wystarczy zje¶æ tylko wiewiórkê na patyku. Ka¿da z potraw ma okre¶lony przydzia³ t³uszczu, kalorii i temu podobnych warto¶ci od¿ywczych. Moja postaæ ma 164 cm i 49 kg I tutaj mam pytanie. Czy jest mo¿liwo¶æ ¿ebym mog³a zwiêkszyæ wzrost jak i wagê do moich oryginalnych rozmiarów - tych, które mam w rzeczywisto¶ci ?
|
|
|
|
|
|
|
Archanix
Plutonowy

Wiadomo¶ci: 90
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 15, 2011, 09:26:44 » |
|
pytanie bardziej do twórczo¶ci moderskiej. W Starych Fallout'ach ludzie u¿ywali wyobra¼ni a teraz... ech.
|
|
|
|
|
|
|
Jerzy
Major - Redaktor

Wiadomo¶ci: 1506
Nie mo¿esz byæ lisem, lwem te¿ nie, b±d¼ je¿em
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 15, 2011, 18:46:55 » |
|
Czy jest mo¿liwo¶æ ¿ebym mog³a zwiêkszyæ wzrost jak i wagê do moich oryginalnych rozmiarów - tych, które mam w rzeczywisto¶ci ?
 Nie jestem moderem, wiêc nie bêdê siê zag³êbia³ w temat. Ale mo¿e jaki¶ chêtny siê znajdzie?
|
|
|
|
Historia uczy nas tylko tego, ¿e jeszcze nigdy, nikt siê z niej niczego nie nauczy³. Co¶ siê koñczy, co¶ siê zaczyna- apokalipsa jest wokó³.
|
|
|
Jagoda
St. kapral

|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 15, 2011, 22:10:25 » |
|
Witam.
No ju¿ chyba domy¶lam siê, jak zmieniaæ parametry naszej postaci. Dziêki odpowiedniemu od¿ywianiu siê wzrost jak i waga zmieniaj± siê.
|
|
|
|
|
|
|
szczypiorofix
St. sier¿ant

Wiadomo¶ci: 308
To jest kura, panie generale!
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 31, 2011, 14:18:04 » |
|
a tak± "fig'e" która podnosi medycynê mo¿na znale¼æ na jeszcze pocz±tkowym pocz±tku w Vault 101 (czyli jeszcze przed rozgrywk± w³a¶ciw±), po tem podczas gry jest mo¿liwo¶æ powrotu do Vault 101 ale wtedy tej figurki nie ma.
Tu siê nie zgodzê. Gdy przechodzi³em pierwszy raz Fallouta 3 figurkê medycyna zgarn±³em dopiero przy powrocie do Krypty 101 i normalnie tam by³a. Wtedy za pó¼no dowiedzia³em siê o niej a par³em do przodu  . Teraz gdy przechodzê drugi raz wzi±³em j± od razu na pocz±tku 
|
|
|
|
"Spogl±dajcie czêsto na swoje liczniki Geigera, dzieciaki. Tik-tik-tik, tak-tak-tak oznacza, ¿e musicie stamt±d jak najszybciej spierdalaæ, a potem wzi±æ trochê Antyradu na wszelki wypadek." - Three Dog
|
|
|
|