Siekier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 01, 2010, 15:35:25 » |
|
No tak, ale większość robi kalendarze, plakaty itd., a nasz redakcyjny grafik zaliczył zgona płyty głównej... no i się bawię
|
|
|
|
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 01, 2010, 16:00:47 » |
|
jesli chcesz mogl bym ci zrobic gotowca do wklejania tekstow i grafik i opisac co gdzie zmieniac. podasz mi format, a ja ci wykonam makiete. ale to dopiero w nastepny poniedzialek. jak wroce z alp.
|
|
|
|
Dzień dobry, wszyscy umrzemy! "...Zawsze się zastanawiałem jak to by było wyreżyserować i zagrać główną rolę w filmie o zombie. Poszedłem więc do lokalnego domu starców, ukradłem wszystkie wózki inwalidzkie i kule. Podłożyłem ogień i czekałem na zewnątrz z łopatą i bejsbolem..."
|
|
|
Squonk
Schronowy Inżynier
Gen. broni - Redaktor

Wytyczając kierunek - Emanacja azymutem!
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 02, 2010, 13:55:05 » |
|
Ale przedtem będzie musiało to wejść na warsztat do SSI celem zamontowania różnych urządzeń nastawionych na inwigilację OP 
|
|
|
|
Możemy dojść od sukcesu do upadku, od marzeń do urny z prochami. Możemy spaść z czerwonego blasku rakiet, do 'bracie, czy mógłbyś mnie poratować'.
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 02, 2010, 14:26:18 » |
|
jak trzeba bedzie to i moitorowanie klikniec i uzytkownikow w baner sie zamontuje.
|
|
|
|
Dzień dobry, wszyscy umrzemy! "...Zawsze się zastanawiałem jak to by było wyreżyserować i zagrać główną rolę w filmie o zombie. Poszedłem więc do lokalnego domu starców, ukradłem wszystkie wózki inwalidzkie i kule. Podłożyłem ogień i czekałem na zewnątrz z łopatą i bejsbolem..."
|
|
|
Siekier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 02, 2010, 18:51:38 » |
|
Dzięki, ale poradzę sobie jakoś na piechotę - ostatnio zrobiłem chodzącego ludka już  Btw jakiego programu używasz do flasha?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2010, 23:31:28 wysłane przez Siekier »
|
|
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 03, 2010, 20:29:31 » |
|
FLASH CS3 A DO ANIMACJI TOON BOOM 
|
|
|
|
|
|
|
Dr Rectum
St. chorąży - Redaktor

Hadouken!
|
 |
« Odpowiedz #46 : Luty 03, 2010, 20:41:28 » |
|
A jakiego języka?
|
|
|
|
 "The truth lies beyond Rectum" "I do because i care" "Ja wam dam cenzurować!!"
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #47 : Luty 03, 2010, 21:10:09 » |
|
UK 
|
|
|
|
|
|
|
Dr Rectum
St. chorąży - Redaktor

Hadouken!
|
 |
« Odpowiedz #48 : Luty 03, 2010, 21:44:44 » |
|
No tak, ale który actionscript 
|
|
|
|
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #49 : Luty 03, 2010, 23:16:52 » |
|
od 1 do 3 choc preferuje 2 - jakis lepszy byl jak dla mnie. wszyscy u mnie w robocie w 3 robia co zmusza i mnie do nauki tego . ale banery dalej w 2 robie 
|
|
|
|
|
|
|
Dr Rectum
St. chorąży - Redaktor

Hadouken!
|
 |
« Odpowiedz #50 : Luty 04, 2010, 08:49:49 » |
|
No bo 3 jest podobno szybszy... tylko że nie da się go łączyć z 2 niestety.
|
|
|
|
|
|
|
Squonk
Schronowy Inżynier
Gen. broni - Redaktor

Wytyczając kierunek - Emanacja azymutem!
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marzec 01, 2010, 11:26:53 » |
|
Mam pytanie - czysto świeżakowe - bo nigdy się tym nie zajmowałem  Jakie warunki powinna mieć grafika pikslowa (głównie rozdzielczość) aby przerobić ją w Corelu na grafikę wektorową? Jak to zrobić - ale nie w sensie całego samouczka (bo to sobie znajdę) - tylko z grubsza? 
|
|
|
|
Możemy dojść od sukcesu do upadku, od marzeń do urny z prochami. Możemy spaść z czerwonego blasku rakiet, do 'bracie, czy mógłbyś mnie poratować'.
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 01, 2010, 15:12:22 » |
|
Trace bitmap jest funkcją do zamiany bitmapy na wektor. Jest to najszybsza metoda wektorowania, ale jednocześnie najmniej precyzyjna. Chodzi o to, że jeżeli masz napis w rozdziałce np:1024x 500 i 76 DPI i jest w dwóch kolorach to funkcja Trace da sobie radę bez problemu, ale jeśli weźmiesz w tej samej rozdzielczości zdjęcie to nie będzie to fajnie wyglądało. im wyższa rozdzielczość tym efekt lepszy. Ale również wzrasta ilość węzłów w wektorze - co zwiększa wagę obrazka. Chyba tak najprościej. Jak by co to pytaj 
|
|
|
|
|
|
|
Siekier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 02, 2010, 00:54:04 » |
|
jesli chcesz mogl bym ci zrobic gotowca do wklejania tekstow i grafik i opisac co gdzie zmieniac. podasz mi format, a ja ci wykonam makiete. ale to dopiero w nastepny poniedzialek. jak wroce z alp.
Jednak ostatnio musiałem się zająć innymi sprawami i jak to nie problem, to prosiłbym o takiego "gotowca" - zobaczę co tam się dzieje dokładnie 
|
|
|
|
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 02, 2010, 10:16:14 » |
|
podaj format -wysokość i szerokość w pixlach.
|
|
|
|
|
|
|
Siekier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 02, 2010, 23:54:42 » |
|
70 x 600 Ale czad, ciekawe czy coś z tego zakumam 
|
|
|
|
|
|
|
nasa3000
Porucznik - Redaktor

Bring on the Apocalypse
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 09, 2010, 10:17:54 » |
|
@Siekier tu masz fla i swf (podgląd). Wystarczy, że pozmieniasz teksty, fotkę, dorzucisz sobie coś tam coś tam i już . Jak nie dasz sobie rady to uderzaj do mnie z pytaniami.
|
|
|
|
|
|
|
Siekier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 24, 2010, 23:19:31 » |
|
Dzięki wielkie, jak będę miał trochę luzu to sobie obadam od razu, bo teraz to coś kiepściuchno 
|
|
|
|
|
|
|
Holden
Major

|
 |
« Odpowiedz #58 : Maj 27, 2010, 22:50:49 » |
|
a ja mam takie trochę dziwne pytanie - chciałem się zapytać o różnicę pomiędzy warstwami kształtu (shape layers) a normalnymi zaznaczeniami?
|
|
|
|
|
|
|
|