Trzynasty Schron - Postapokalipsa i Fallout

Fallout i Wasteland => Problemy techniczne => Wątek zaczęty przez: Darth_Bartus on Styczeń 28, 2009, 16:06:02



Tytuł: Falollout 3 się nie uruchamia!
Wiadomość wysłana przez: Darth_Bartus on Styczeń 28, 2009, 16:06:02
Temat do pomocy w tej kwestii, prosimy się z nim zapoznać przed zadaniem pytania.

Cytuj
Czesz wszystkim. Mam taki problem z moim Falloutem- po instalacji gry wszystko dziala swietnie, do momentu odpalenia gry. Bowiem moge zobaczyc tylko napis "Please stand by" na ekranie, a potem gra sie wylacza. Nie ma rzadnego komunikatu bledu, nic. Probowalem sciagac patcha, w kilku wersjach. Zmienialem sterowniki  tez na nic sie to zdalo, gdyz zmienialo tylko czas, po jakim gra sie wylaczala. Moj komputer to: GeForce 9600 GT, AMD Athlon X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 GHz, 3.25 GB RAM. Mam nadzieje, ze ktos pomoze mi w rozwiazaniu tego problemu.


Tytuł: Odp: "Please stand by"
Wiadomość wysłana przez: Hugo1979 on Luty 02, 2009, 22:59:49
Poszukaj na Forum - w wielu miejscach o tym piszemy. To błąd aplikacji XLive, która... w Polsce i tak nie działa ??? Patch 1.1 niby miał go wyłączać, ale... dupa


Tytuł: Odp: "Please stand by"
Wiadomość wysłana przez: Holden on Luty 02, 2009, 23:13:39
trochę o tym tutaj wspominaliśmy: http://www.fallout3.net/forum/index.php?topic=404.0


Tytuł: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: GpganG on Luty 14, 2009, 09:51:29
witam mam problem

dzisiaj sformatowałem komputer i obecnie mam tylko na nim windows xp sp2 sterowniki najnowsze i fallout 3 który nie działa.
"D:\program files\Bethesda Softworks\Fallout3\Fallout Luncher.exe

Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja nie jest właściwa. Problem może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji."

oczywiście ponowna instalacja nic nie daje... to samo dzieje się ze zwykłym fallout3.exe. Mogę jeszcze dodać że launcher z płyty czyli autorun też nie działa wyskakuje to samo. sformatowałem komputer jak zawsze bez żadnych problemów i zainstalowałem sterowniki co zawsze. najgorsze jest to że wczoraj jeszcze działał...
mój komp to proc pentium 4 3ghz, ram 1,50 gb, nvidia GeForce 7300 gt 256mb


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: Satan on Luty 14, 2009, 23:56:38
Hmm... w normalnej sytuacji powiedziałbym "dziwne" ale w przypadku Fallouta 3 powiem tylko że PROgramiści z Beth chyba byli po amfie jak optymilizowali to coś. A co do problemu: zgrywałeś jakieś sejwy na płyte albo coś innego? Może gryzą się z fallem an nowym systemie


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: Delvis on Luty 15, 2009, 00:11:45
jesli miales cos z fal zapisane na plycie to zmien atrybut i zobacz co i jak


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: GpganG on Luty 15, 2009, 01:26:02
nic nie mam. czysty fallout3 bez sejwów bez patchy bez modów. oryginalny i to coś musi być z moim kompem bo u kolegi działa dobrze (dziś sprawdziłem) ale tylko fallout 3 nie działa bo dziś zainstalowałem obliviona (czyli prawie to samo xD) i działa. więc już sam nie wiem czy to wina falla czy kompa


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: Delvis on Luty 15, 2009, 01:38:27
moze jakies stery. wiem ze czasami byly problemy ze sterownikami szczegolnie tymi od grafiki. sprobuj zaistalowac aktualizacje.


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: pawelx on Luty 16, 2009, 13:11:53
zainstaluj sp3 może pomoże.


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: Rezro on Luty 16, 2009, 15:37:06
A może jesteś ofiarą zabezpieczeń przeciwko uczciwym nabywcom które to ostatnio twórcy zaczęli ładować na potęgę doprowadzając wielu do frustracji i doprowadzając torrenty do czerwoności ... choć z drugiej strony część z nich sięgnęła po rozum do głowy i może zmieni się coś na lepsze.

Nie wiem jak jest z zabezpieczeniami w TES: Fallout 3 ale idąc za radą niektórych nawróconych twórców ... możesz spróbować zainstalować tzw. "nieoficjalny patch" i jeśli pomoże to jesteś w domu ... a jeśli nie to masz pecha.

PS: Piractwo to złodziejstwo które doprowadza rynek do strat, a straty przeważnie negatywnie odbijają się na jakości gier. Chcesz dobrych gier? Nie Kradnij!


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: GpganG on Luty 16, 2009, 16:02:56
przecierz mowilem ze original kupiony w dniu premiery w arkadi w warszawie w empiku za 130zl :)
sprobuje te wasze sposoby ja sie pytalem kolegi i mowil ze to moze byc wina czytnika. nie wiem czy to prawda ale mozna sprobowac...


Tytuł: Odp: wielki problem
Wiadomość wysłana przez: Rezro on Luty 16, 2009, 17:17:04
Wierzę i dlatego właśnie dąłem ci taką radę ... gdybym myślał że masz "pirata" to bym jej nie dawał bo z oczywistych względów problem zabezpieczeń w takich wersjach nie występuje (zakładając że są w komplecie). Jeśli problemem jest to co mówię (a ostatnio to problem nagminny w grach, choć nie wiem jak jest w TES: Fallout 3?) to "nieoficjalny patch" jest niestety jedynym ratunkiem. Cóż poradzić na to że producenci gier pożarli własny ogon walcząc ślepo z pirackimi wiatrakami i zapominając o pewnych faktach takich jak to że należy szanować uczciwych klientów, oraz o tym że nałogowe pryszczate nastolatki dla których ostatnio robi się gry, to tak naprawdę kolesie bez kasy i kręgosłupa moralnego.

PS: Nie popieram piractwa, itd.itp.


Tytuł: Odp: Falollout 3 się nie uruchamia!
Wiadomość wysłana przez: roztocz on Maj 08, 2009, 23:17:28
No to się wykażę bo właśnie sam się uporałem z tym problemem. A mianowicie należy zaistalować


http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=79BC3B77-E02C-4AD3-AACF-A7633F706BA5&displaylang=en


i śmigło :)