Trzynasty Schron - Postapokalipsa i Fallout

Fallout i Wasteland => Ogólnie o Falloutach => Wątek zaczęty przez: Wrathu on Styczeń 16, 2010, 16:13:02



Tytuł: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 16, 2010, 16:13:02
Czy istnieje sposób na naprawę błędnego zapisu?
Od ostatniego działającego minęło sporo czasu, zdążyłem przyłączyć Gorisa, zwiedzić bazę wojskową, szkoda jeszcze raz to wszystko przechodzić.
W San Francisco dostałem od Shi zadanie na usunięcie UKC-9. Tak więc nie chciało mi się zbytnio robić jatki, więc podłożyłem mu 3 dynamity. Przeżył, a jeden ładunek wybuchnął przedwcześnie, przez co cała baza Centrologów się na mnie rzuciła. Wyszedłem na powierzchnię, wróciłem, i, co dziwne, mogłem porozmawiać z UKC-7, który usunął pola siłowe i mogłem znowu dojść do UKC-9. Postanowiłem zapisać grę przed usunięciem go i wtedy gra się wyłączyła (podczas zapisywania). Gdy spróbowałem wczytać - nie dało się, błędny zapis.
Czy da się coś poradzić? I czy ktoś miał podobny przypadek?


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 16, 2010, 21:38:47
Tak, da się. W F1 i F2 trzeba wejść do katalogu i usunąć wszystkie zdublowane nazwami pliki bez rozszerzenia bak. A te bak zmienić na sav ;)


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 16, 2010, 22:56:46
Niestety, nie udało się.
Nie było żadnych zdublowanych plików, ale faktycznie wszystkie miały rozszerzenia .bak. Zmieniłem na .sav i nie pomogło. Potem spróbowałem nawet podmiany pliku SFELRONB.SAV (miejsce, gdzie jestem, czyli siedziba Centrologów) na plik z innego zapisu i też się nie udało.


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 17, 2010, 00:19:27
Umieść na mediafire spakowany folder z plikami save to zobaczę, naprawiałem tak sejwki. Może coś pominąłeś.


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 17, 2010, 00:25:38
http://www.mediafire.com/?rjhngczyzmd
Proszę


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 17, 2010, 00:41:38
Nie jestem pewien co do automap.sav czy właśnie takie ma rozszerzenie. Otwórz jakiś folder z poprzednimi save i porównaj czy coś nie ma rozszerzenia innego.


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 17, 2010, 00:44:14
Jest .sav, jest tak samo. Podmieniłem nawet, ale nadal nie działa.


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 17, 2010, 00:45:40
I we wszystkich innych też są takie same rozszerzenia? Jeślli tak to znaczy że widocznie wypluo ci z gry podczas kopiowania starego stanu gry czy coś... i widocznie te baki też były spieprzone...
Niestety nie chce mi się specjalnie instalować Fallouta, nawet nie wiem gdzie mam płytkę a jest w czym kopać...


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 17, 2010, 00:48:44
Tak, takie same. Czyli jedyną radą jest granie od poprzedniego zapisu?


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 17, 2010, 00:50:51
Zrób kopie poprzedniego zapisu i dodaj do niego pliki save dat, save.sav i i automap.sav a do tego dodaj wszystkie których brakuje. Potem odpal, z tego co wiem to każdy plik odpowiada za postęp w grze w danej lokacji. Może któraś lokacja tylko padła ;)

TYLKO ZRÓB KOPIE NAJPIERW ŻEBY NIE ZEPSUĆ KOLEJNEJ
!!!!!!!!

______________________________


Dobra wiem co zepsułeś... zaraz ci wyśle plika na mediafire. i go wkleisz ;) Odświeżaj co jakiś czas temat to go wkleję na media i dodam do tego posta.

http://www.mediafire.com/?gmeuonjfyzw

wklej do tego folderu z savemi i podmień to. A potem usuń save.sav


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Wrathu on Styczeń 17, 2010, 01:28:45
Działa! Dziękuję bardzo  ;D
(http://img130.imageshack.us/img130/1756/pzdrdladrarectuma.jpg)
Taka dziękczynna pocztówka ;)


Tytuł: Odp: Błędne zapisy
Wiadomość wysłana przez: Dr Rectum on Styczeń 17, 2010, 01:38:45
Dobra na przyszłość załączam pełną solucję, jak naprawiać save's z F1 i F2.

Jeśli podczas zapisu gry wyłączył ci się komputer to:
1. Wchodzisz do folderu ze slotem zapisu i tam powinieneś mieć dużo plików *.bak i plików *.sav. + jeden plik save.dat;
2. Przed wykonaniem jakichkolwiek zmian tworzysz kopię zapasową tego folderu.
Usuwasz pliki z rozszerzeniem .sav, które mają swój odpowiednik w postaci pliku .bak oraz plik save.dat jeśli ma on swój odpowiednik w postaci save.bak;
3. Zmieniasz rozszerzenie wszystkich plików .bak na .sav z wyjątkiem pliku save.bak którego rozszerzenie zmieniasz na .dat;
4. Uruchamiasz grę i sprawdzasz czy można wczytać zapis;
5. Dziękujesz ładnie pisząc mi na pw, a ja dodaje cię do tego tematu jako uratowany i zbieram sobie resp wśród community, otrzymuje punkty lansu wymienialne na punkty wpierdolu od ekipy 13S za lans ;)

Lista uratowanych:
- Wrathu
Można zamknąć temacik :)

No to zamykam ;]

nie wiem